Notas de prensa

Vine a Diagonal Mar a donar sang i plasma aquesta setmana i forma part de la campanya de recollida del Banc de Sang i Teixits

La donació de sang és un acte imprescindible per garantir l’assistència sanitària en els hospitals durant aquests dies.

Del 22 al 25 d’abril es podrà donar sang a l’interior del centre comercial. Cal reservar hora per donar a gencat.cat. Amb la reserva s’eviten esperes en uns dies que la ciutadania està responent molt bé a la necessitat de donar sang. Les plaquetes caduquen en només 5 dies, per això són necessàries 800 donacions al dia a Catalunya. Aquesta és l’única campanya de donació de sang a Barcelona que s’està duent a terme fora d’un hospital

Aquests dies, el Banc de Sang i Teixits està fent una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc.

Per donar suport a aquest acte impescindible i com a recolzament a la comunitat sanitaria, el centre comercial Diagonal Mar, punt de trobada d’oci i entreteniment de Barcelona, situat davant del mar Mediterrani i encarregat de promoure un estil de vida mediterrani i sostenible, a partir de dimecres 22 fins al dissabte 25 d’abril, oferirà les seves intal·lacions i les convertirà en un espai destinat a la donació de sang i plasma, de 9.30 a 14.30 i de 17 a 20.30 hores durant els dies de campanya.

 

Per tal de formar-ne part, cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat, seleccionant la campanya de Diagonal Mar i seguint les instruccions per garantir una cita previa que es confirmarà a través d’un correu electrònic de confirmació, que a la vegada servirà com a resgurad per a realitzar el trasllalat a Diagonal Mar.

#JoEmQuedoaCasa

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Més informació sobre la donació de sang i el COVID-19:

Donant de sang, aquests dies ets imprescindible

Noves mesures de prevenció i seguretat als espais de donació

On van les donacions d’aquests dies?

Sobre Diagonal Mar Centre Comercial

Inaugurat el 20 de novembre de 2001, l’icònic Diagonal Mar, propietat d’un fons públic de DWS i gestionat per CBRE, primera companyia internacional de consultoria i serveis immobiliaris, és un dels centres comercials més grans de Catalunya, amb més de 90.000 m² de superfície total i compta amb més de 200 establiments dedicats a la moda, la restauració, l’oci i altres serveis. A més, ofereix 4.800 places d’aparcament totalment gratuïtes durant 3 hores. Recentment, el centre ha dut a terme un projecte de reforma i modernització per adaptar la seva oferta a les noves necessitats dels consumidors i tendències del sector.

Més informació: www.diagonalmarcentre.com

Contacte premsa:

Departament de comunicació del BST

Xavi Villalvilla xvillalvilla@bst.cat

Manel Gastó mgasto@bst.cat

www.bancsang.netwww.donarsang.gencat.catwww.twitter.com/donarsang

www.diagonalmarcentre.com
Edelman Barcelona
Tel.: +34 93 488 12 90
diagonalmar@edelman.com

Contacte premsa

Tryptic Comunicació
diagonalmar@tryptic.net

Xavier Rieiro
María Luis