Notas de prensa

Els premis Ecodisseny de la Generalitat de Catalunya s’exposen per primera vegada a un centre comercial

La mostra, que es podrà visitar a Diagonal Mar de l’1 al 13 d’agost, estarà dedicada a les propostes guanyadores dels premis Ecodisseny que es van celebrar l’any passat a Barcelona

premi-catalunya-ecodisseny-diagonal-mar

Barcelona, 14 de juliol de 2016

El premi de Catalunya d’Ecodisseny, que va celebrar la seva primera edició el passat 2015, ha recollit totes les obres premiades en una exposició que estarà el proper mes d’agost a Diagonal Mar. Aquesta mostra, dissenyada i produïda pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, és la primera vegada que estarà a un centre comercial després de visitar diferents espais de Catalunya. L’exposició que pretén apropar l’Ecodisseny a estudiants, professionals del sector i la ciutadania en general, mostrant exemples de productes dissenyats amb criteris mediambientals.

La mostra, que estarà de l’1 al 13 d’agost  a la rotonda principal del centre comercial, s’ensenyaran les obres guanyadores de tots els dissenyadors, fabricants i impulsors d’estratègies, que van ser els que van participar al concurs i van rebre una menció especial del jurat. L’exposició consta de cinc categories: producte, producte en desenvolupament, estratègia, disseny jove i disseny euro mediterrani, en aquesta última els participants podien ser dels 21 països veïns del Mediterrani. El concurs ha premiat a tots els guanyadors per les seves propostes de disseny i un millor comportament ambiental des del moment en què s’extreuen les matèries primeres, passant per la producció i ús, fins a la seva gestió com a residus.

“Des de Diagonal Mar seguim donant el nostre suport a totes les organitzacions i departaments que col·laborin a la millora del medi ambient i temes socials, en aquest cas la Generalitat de Catalunya ha escollit al nostre centre comercial, un dels de referència de la ciutat comtal, com l’espai per a acollir la mostra d’Ecodisseny, que seguint les últimes accions que hem tingut a la rotonda principal els passats mesos, pretén apropar al públic final la realitat mediambiental i conscienciar de la importància de la col·laboració ciutadana. Per a nosaltres és molt important col·laborar amb entitats com WWF, l’Ajuntament de Barcelona o la Generalitat en aquesta labor de conscienciació” declara Elin Vigren, directora de màrqueting del centre comercial.

Cristina Rengel, coordinadora de Barcelona Forum District, l’associació que ha promogut l’exposició al centre, ha explicat que han escollit Diagonal Mar per a celebrar la mostra d’Ecodisseny “perquè aquest centre comercial atrau un gran nombre de visitants cada dia i, sobretot, en cerca d’un públic heterogeni. Amb l’elecció d’aquest espai, ampliem les possibilitats de conscienciar la població sobre la importància d’aplicar criteris de sostenibilitat en l’elecció dels seus productes de consum”.

Ecodisseny és la incorporació de criteris ambientals en les fases de disseny, producció, distribució i utilització de qualsevol producte amb l’objectiu de prevenir o reduir l’impacte ambiental durant el seu cicle de vida. Tots els dissenys pretenen mantenir la qualitat equivalent al mercat però tenint menys impacte ambiental. L’Ecodisseny condueix cap a una producció més sostenible i un consum més racional de recursos, reformulant tot el seu cicle de vida des de l’obtenció de les matèries primeres fins al final de la seva vida útil.

 

Sobre Diagonal Mar Centre Comercial:

Inaugurat el 20 de novembre de 2001, Diagonal Mar, centre comercial gestionat per CBRE, és un dels més grans de Catalunya. Està situat al inici de la Diagonal, en una àrea moderna i en constant expansió, en el districte del 22@. Els seus fàcils accessos el converteixen en el centre comercial més accessible de Barcelona.

El centre comercial ha estat guardonat amb el certificat d’excel·lència de TripAdvisor 2015 que premia l’excel·lència en la hospitalitat i que només s’atribueix a establiments que hagin obtingut sistemàticament bones opinions de viatgers en la web més gran de viatges del món.

Diagonal Mar disposa de més de 88.000 m2 de superfície total i té més de 200 establiments dedicats a la moda, restauració, oci i altres serveis. A més, ofereix 4.800 places d’aparcament totalment gratuïtes durant 3 hores.

El centre comerciat consta d’un espai d’oci i restauració al aire lliure “La Terrassa del Mar”. Inspirada en el Mediterrani, “La Terrassa del Mar s’obre a la gent de Barcelona: clients, veïns, treballadors de les torres d’oficines i als turistes dels hotels de la zona; un nou lloc de trobada per a compres, negocis i diversió obert a la ciutat i al mar.

www.diagonalmarcentre.com

Contacte premsa

Tryptic Comunicació
diagonalmar@tryptic.net

Xavier Rieiro
María Luis