Notas de prensa

Diagonal Mar, un centre accessible per a persones autistes

El centre comercial de referència de Barcelona posa el focus en la importància de crear espais cognitivament accessibles perquè les persones autistes trobin un entorn comprensible i segur 

Capacitació del personal, reducció de la sobrecàrrega d' estímuls de l' entorn i motxilles sensorials seran algunes de les primeres mesures adoptades pel centre comercial

Día Mundial de Concienciación sobre el Autismo

Barcelona, 27 de març de 2024

Amb motiu del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, que se celebra el proper 2 d’abril, el Centre Comercial Diagonal Mar ha anunciat la implementació d’una sèrie de mesures permanents per ser un espai més inclusiu per a persones amb autisme i altres necessitats sensorials.

Mesures per a un entorn més accessible:

 • Reducció de l’estimulació sensorial: De dilluns a divendres, entre les 15:00 i 16:00 hores, es reduirà la intensitat de la il·luminació i s’eliminarà la música ambiental del centre comercial.
 • Motxilles sensorials: S’oferiran motxilles sensorials en préstec, tant per a adults com per a nens, amb diferents elements que ajudin a promoure el seu benestar i proporcionar una experiència més satisfactòria.
 • Formació del personal:

 • Capacitació en autisme: Durant els mesos d’ abril i maig, tots els equips del centre comercial rebran formació especialitzada per part de la Fundació Aprenem Autisme que els permeti identificar i atendre les necessitats específiques de persones autistes amb TEA, així com actuar davant de possibles situacions de crisi.
 • Sonia Contreras, gerent de Diagonal Mar, ha destacat la importància d’aquestes novetats: “A Diagonal Mar volem que totes les persones se sentin acollides i puguin gaudir d’una experiència còmoda i agradable al nostre centre. Amb aquestes noves mesures, fem un pas endavant en el nostre compromís amb la inclusió i l’accessibilitat”.

  El dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, és una oportunitat per trencar mites i estereotips sobre aquesta condició i una oportunitat per implementar millores que generin espais amables per a les persones autistes. Les mesures adoptades per Diagonal Mar formen part del compromís continu del centre comercial per a la creació d’ un espai on totes les persones se sentin més integrades i són un pas important per crear una societat més equitativa.

  Contacte premsa

  Tryptic Comunicació
  diagonalmar@tryptic.net

  Xavier Rieiro
  María Luis