Notas de prensa

Diagonal Mar s’uneix a la Kakapo OpenRace: Un pas cap a la inclusió i la igualtat en l’esport

Diagonal Mar ha signat un acord de col·laboració com a patrocinador oficial de la regata internacional de vela adaptada que promou la inclusió i la igualtat d'oportunitats a través de l'esport a Catalunya

Diagonal Mar ha iniciat a més un projecte de col·laboració amb la Federació Catalana de Vela a llarg termini per crear la primera escola de vela adaptada

Barcelona, 24 de maig de 2024

El centre comercial Diagonal Mar ha anunciat la seva adhesió a la Kakapo Open Race, una regata internacional de vela adaptada que promou la inclusió i la igualtat d’oportunitats a través de l’esport a Catalunya, com a patrocinador oficial.

Un compromís amb la inclusió

L’aliança entre Diagonal Mar i la Kakapo Open Race va ser presentada en acte oficial, el passat 8 de maig a la seu de la Fundació Barcelona Capital Nàutica de Barcelona i va comptar amb la presència de:

 • Ignasi Armengol: director general de la Fundació Barcelona Capital Nàutica
 • Xavier Torres: President de la Federació Catalana de Vela
 • Gabriel Masfurroll: president de la Fundació Mí Alex
 • Sonia Contreras: gerent de Diagonal Mar
 •  
  Diagonal Mar creu fermament en el poder de l’esport per unir les persones i crear una societat més justa i inclusiva i amb aquest projecte el centre comercial reforça el seu compromís amb la diversitat i l’accessibilitat.

  La Kakapo Open Race és més que una simple competició esportiva. Del 15 al 20 de juliol, el Barcelona International Sailing Center (BISC) serà l’epicentre d’aquesta regata sense precedents, on s’espera la participació de més de 50 navegants provinents de diferents països en la que serà la primera competició internacional de Vela adaptada que se celebra a Catalunya. Una singularitat d’aquesta edició és que per primera vegada en un mateix esdeveniment esportiu es competirà en dues modalitats de hansa 303: del 15 al 17 de manera individual amb vela adaptada i del 18 al 20 de juliol, en modalitat mixta de vela inclusiva.

  La regata pren el seu nom del Kakapo, un ocell originari de Nova Zelanda que es caracteritza per ser l’únic lloro de la seva espècie que no pot volar. Aquesta elecció busca establir un vincle amb l’America’s Cup i el seu organitzador, l’equip Team New Zealand, que ha seleccionat Barcelona com a seu de la pròxima edició de l’esdeveniment.

  El Kakapo, malgrat la seva incapacitat per volar, ha aconseguit adaptar-se i sobreviure en el seu entorn. La seva història inspiradora esdevé un símbol de la regata, representant la inclusió, la superació i la capacitat de les persones per assolir les seves fites sense importar les limitacions.

  La Kakapo Open Race aspira a convertir-se en un referent internacional en el món de la vela adaptada. Amb el seu enfocament en la inclusió i la diversitat, la regata busca obrir nous camins i generar un impacte positiu en la societat.

  Un mar per a tothom

  El patrocini de la Kakapo Open Race, va lligat a un projecte a llarg termini amb la Federació Catalana de Vela amb l’objectiu de crear la primera escola de vela adaptada a Catalunya per brindar oportunitats alhora que es dona visibilitat a les persones amb discapacitats físiques. Aquesta escola té com a objectiu oferir la possibilitat a persones amb discapacitat física de gaudir de la vela i l’opció de competir al més alt nivell. La vela és un dels pocs esports on totes les persones, independentment de les seves capacitats, poden participar en igualtat de condicions. La Regata internacional de vela adaptada Open Race vol aprofitar aquesta singularitat per mostrar al món que la inclusió és possible, justa i necessària.

  Diagonal Mar és un centre comercial de referència d’en Barcelona, que a més d’oferir una àmplia varietat de botigues, restaurants i activitats de lleure, està compromès amb la sostenibilitat i l’accessibilitat, i treballa per crear un espai inclusiu per a tothom. Amb aquesta iniciativa a través de la pràctica esportiva integradora, promou la normalització l’accés i la pràctica de la vela arreu del món i garanteix la igualtat d’oportunitats.

   

  Sobre la Federació Catalana de Vela

  La Federació Catalana de Vela és l’organisme encarregat de promoure i regular la pràctica de la vela a Catalunya. La Federació treballa perquè la vela sigui un esport accessible a tothom, independentment de les seves capacitats.

  Contacte premsa

  Tryptic Comunicació
  diagonalmar@tryptic.net

  Xavier Rieiro
  María Luis