Notas de prensa

DIAGONAL MAR IMPULSA UNA ESTACIÓ SUBMARINA PER PRESERVAR EL LITORAL MEDITERRANI AMB LA FUNDACIÓ MAR

Aquesta és la primera estació de control submarina de la Xarxa SILMAR a la zona de platges de Barcelona.

L'objectiu és promoure la sensibilització social, el coneixement científic i la promoció de la conservació activa del patrimoni natural.

El centre comercial ha organitzat un acte d'inauguració de l'estació que ha comptat amb la presència de Patricia Giménez Font, Coordinadora estratègica del litoral de l'Ajuntament de Barcelona, així com representants de la Fundació Mar.

Barcelona, 9 de maig de 2018

Diagonal Mar, centre comercial propietat de Deutsche Bank i gestionat per la consultora immobiliària CBRE, ha inaugurat una estació submarina d’observació i seguiment de l’estat ecològic i mediambiental del mar. L’engegada de l’estació respon a l’acord de col·laboració signat entre Diagonal Mar i la Fundació Mar, qui duu a terme el projecte SILMAR, una xarxa de seguiment de la qualitat del medi marí que s’estén per tota la costa catalana i per punts d’Eivissa i Formentera.

L’estació, que és la primera de la Xarxa SILMAR a la zona de platges de Barcelona, permetrà realitzar un diagnòstic permanent sobre l’estat ecològic del litoral de la ciutat comtal. L’objectiu és sensibilitzar a la societat del valor del mar a través del coneixement científic i promoure la conservació activa d’aquest patrimoni natural a través d’accions de millora contínua amb el suport de la Fundació Mar, les empreses i les administracions públiques.

El centre comercial Diagonal Mar està immers en un procés de reforma per remodelar el seu espai i adaptar-se a les noves necessitats del consumidor. “En aquest context, el suport al projecte SILMAR s’emmarca dins de la transformació del centre, que també està redefinint el seu posicionament en matèria de RSC i imatge de marca”, segons explica Óscar Bermúdez, director de màrketing de Diagonal Mar.

L’acte d’inauguració de l’estació SILMAR ha consistit en una sortida amb la goleta “Santa Eulalia”, des del Port Vell de Barcelona fins a la nova estació submarina, situada prop de la Platja de la Mar Bella. L’acte ha comptat amb la presència de Patricia Giménez Font, Coordinadora estratègica del litoral de l’Ajuntament de Barcelona; Cristina Puig, tècnica de l’Àrea d’Educació i Activitats del Museu Marítim de Barcelona, així com representants de Diagonal Mar i la Fundació Mar.

La Fundació Mar, que treballa per a la millora i la conservació activa del mitjà litoral i marí, ha destacat que “la iniciativa de Diagonal Mar per patrocinar una nova estació submarina de la Xarxa Silmar demostra l’excel·lència d’una empresa que aposta per la sostenibilitat, contribuint a crear una societat més responsable amb la conservació del medi ambient i el mar. Est serà un bon exemple perquè altres empreses s’animin a contribuir d’una forma més compromesa en la protecció de la naturalesa de la qual tots depenem per mantenir la nostra qualitat de vida i la de les futures generacions”, segons explica Miquel Ventura, director de la Fundació Mar.

Més informació sobre el projecte aquí.

Contacte premsa

Tryptic Comunicació
diagonalmar@tryptic.net

Xavier Rieiro
María Luis