Notas de prensa

Diagonal Mar acull una nova campanya de donació de sang i plasma amb excel·lents resultats

El centre comercial i el Banc de Sang i Teixits han aconseguit 70 donacions de sang i plasma aconseguint 16 nous donants.

Diagonal Mar

Barcelona, 02 de març de 2021.

El passat dimecres 24 de febrer, el centre comercial Diagonal Mar en col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits (BST, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya) han organitzat una nova campanya de donació de sang i plasma a la que es van acostar 77 persones, aconseguint 70 donacions, de les quals per a 16 d’elles ha estat la seva primera vegada. Amb les donacions recollides es podran beneficiar 210 pacients.

Aquesta ha estat la segona campanya d’aquestes característiques que el centre comercial ha acollit a les seves instal·lacions. En ambdues ocasions s’han aconseguit excel·lents resultats.

La donació de sang continua sent un acte imprescindible que no només ajuda en la lluita contra la Covid-19, sinó també en altres tractaments. Per dur a terme aquestes campanyes són necessaris espais amplis, diàfans, ben il·luminats i amb bona ventilació per minimitzar el risc de contagi. Per això, Diagonal Mar és un espai idoni per realitzar aquest tipus de campanyes i així ho han demostrat les persones que es van sumar a aquesta iniciativa.

Així mateix, per garantir la seguretat dels donants ha estat necessari acudir al centre comercial amb una cita prèvia a través del web donarsang.gencat.cat. A més, el BTS i Diagonal Mar han seguit totes les mesures de prevenció i seguretat, ja que es comptava amb un espai per la desinfecció de mans, abans i després de la donació, la distància mínima entre persones, entre altres mesures.

 

donacion de sangre y plasma en diag

 

Campanya PlasmaCovid19

A més de les campanyes de donació de sang i plasma convencionals que el BST organitza de manera periòdica, l’entitat ha posat en marxa la campanya Plasma Covid, a través de la qual, es fa una crida a donants de plasma que hagin superat la Covid-19. Una donació per ajudar a la investigació de la pandèmia i la cura dels diagnosticats. Es tracta d’un acte solidari imprescindible, ja que el plasma d’aquests voluntaris compta amb anticossos enfront de virus. A Catalunya s’han aconseguit més de 3.000 donacions de plasma pels tractaments gràcies a les donacions aconseguides.

La campanya PlasmaCovid19 busca donants que hagin superat el virus i tinguin la prova diagnòstica que ho confirma, a més han d’esperar un mínim de 28 dies i un màxim de 3 mesos per donar.

És imprescindible inscriure’s al formulari del web www.donarsang.gencat.cat/plasmacovid19. Un equip de metges contactarà a les persones inscrites per a fer-los una entrevista i donar-los cita.

Diagonal Mar agraeix als donants per la seva participació en aquesta campanya i destaca els resultats positius, de la mateixa manera que ofereix el seu suport a l’BST en properes campanyes.

 

Nota de Prensa-diagonal-mar-plasma-1920x1080-cat

 

Sobre Diagonal Mar Centre Comercial

Inaugurat el 20 de novembre de 2001, l’icònic Diagonal Mar, propietat d’un fons públic de DWS i gestionat per CBRE, primera companyia internacional de consultoria i serveis immobiliaris, és un dels centres comercials més grans de Catalunya, amb més de 90.000 m² de superfície total i compta amb més de 200 establiments dedicats a la moda, la restauració, l’oci i altres serveis. A més, ofereix 4.800 places d’aparcament totalment gratuïtes durant 3 hores. Recentment, el centre ha dut a terme un projecte de reforma i modernització per a adaptar la seva oferta a les noves necessitats dels consumidors i tendències del sector.

Más información: www.diagonalmarcentre.com
Contacto de prensa:
Edelman Barcelona
Tel.: +34 93 488 12 90
diagonalmar@edelman.com

Contacte premsa

Tryptic Comunicació
diagonalmar@tryptic.net

Xavier Rieiro
María Luis