Notas de prensa

Centres comercials i edificis gestionats per CBRE s’uneixen per impulsar la campanya La Ciència és Femenina a Barcelona

Diagonal Mar, SOM Multiespai, El Triangle, juntament amb els edificis Torres Diagonal Litoral i Alta Diagonal, s’uneixen al movimient STEM que incentiva el talent femení.

Una iniciativa que es suma a la “Setmana de la Ciència” per fomentar la inclusió de les dones a sectors com la tecnologia i la ciència.

La Ciència és Femenina

Barcelona, 7 de novembre del 2019

La societat actual s’enfronta al repte de la igualtat de condicions per a les dones al mercat laboral. Per aquest motiu, la campanya La Ciència és Femenina engloba una sèrie d’accions que tenen com a objectiu inspirar, educar i empoderar a la pròxima generació de dones líders en ciència i tecnologia. Per això, adolescents d’entre tretze i setze anys d’escoles de la zona assistiran a la jornada que els centres mencionats anteriorment desenvoluparan el dilluns 11 de novembre de 10 h a 14 h.

Es tracta d’una acció itinerant, en la que participen centres comercials i edificis gestionats per CBRE, en col·laboració amb l’entitat STEM Talent Girl. L’objectiu d’aquest projecte és fomentar el desenvolupament del talent en ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques (STEM en les seves sigles angleses), així com les vocacions científic-tecnològiques en dones.

Durant la jornada del dilluns 11 de novembre, tres dones pioneres vinculades amb el món de la ciència seran les encarregades de protagonitzar les xerrades a Diagonal Mar, que tindran un caràcter educatiu, a la vegada que inspirador. La primera serà Marta Pegueroles, Enginyera Industrial i doctora en Ciència i Enginyeria de Materials per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), qui centra la seva feina en el desenvolupament, fabricació i modificació superficial de biomaterials per aplicacions cardiovasculars. Amb ella, Muriel Botey, llicenciada en Física i doctora per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), professora de l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) i del Màster in Photonics. Treballa en la investigació al camp de la Fotònica i actualment és subdirectora de Qualitat i Responsabilitat Social Responsable d’Igualtat de l’EEBE. Les seguirà Emily Elizabeth Tewes, activista mediambiental centrada en l’entorn marí que ha format part de la Divisió d’Investigació de l’Administració Nacional de l’Oceà i l’Atmosfera dels Estats Units. L’última ponència serà a càrrec d’Elvira Carles, directora de la Fundació Empresa i Clima i membre assessor de la Comissió Enviroment and Energy de International Chamber of Comerce (ICC). A més de les xerrades, també s’inclou al programa una classe magistral de robòtica i un circuit per espais demostratius.

El programa de la jornada és el següent:

10:00 – 10:30h Xerrada Marta Pegueroles. Enginyera Industrial y doctora en Ciència i Enginyeria dels Materials per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Professora Agregada i membre del grup d’investigació de Biomaterials, Biomecànica i Enginyeria de Teixits (BBT), nomenada Subdirectora de Promoció i Estudiantat a l’Escola d’Enginyeria Barcelona Este (EEBE) de la UPC.

També Muriel Botey, llicenciada en Física i doctora per la Universitat Politècnica de Catalunya Est (UPC), professora de l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) i del Màster in Photonics. Treballa per la investigació en el camp de la Fotònica i actualment és subdirectora de Qualitat i Responsabilitat Social Responsable d’Igualtat de l’EEBE.

10:30 – 11:00h Xerrada Emily Elizabeth Tewes. Activista mediambiental centrada en l’entorno marí i membre de la Divisió d’Investigació de l’Administració Nacional de l’Oceà i l’Atmosfera dels Estats Units.

11:00 – 11:30h Xerrada Elvira Carles Brescolí. Directora de la Fundació Privada Empresa i Clima i membre assessor de la Comissió Enviroment and Energy de International Chamber of Comerce (ICC).

15 minuts de descans

11:45 – 12:45h Masterclass robòtica

15 minuts de descans

13:00 – 13:15h Circuit pels espais demostratius

Amb totes aquestes accions, la campanya pretén fomentar l’educació, incentivar l’esforç i la motivació a través de l’experiència femenina, a més d’aprofundir en el respecte i l’admiració com eines per a la integració.

Sobre Diagonal Mar Centre Comercial

Inaugurat el 20 de novembre de 2001, l’icònic Diagonal Mar, propietat d’un fons públic de DWS i gestionat per CBRE, primera companyia internacional de consultoria i serveis immobiliaris, és un dels centres comercials més grans de Catalunya, amb més de 90.000 m2 de superfície total i compta amb més de 200 establiments dedicats a moda, restauració, oci i altres serveis. A més, ofereix 4.800 places d’;aparcament totalment gratuïtes durant 3 hores. Recentment, el centre ha dut a terme un projecte de reforma i modernització per a adaptar la seva oferta a les noves necessitats dels consumidors i tendències del sector.

Més informació: www.diagonalmarcentre.com

Contacte premsa

Tryptic Comunicació
diagonalmar@tryptic.net

Xavier Rieiro
María Luis