Notas de prensa

La campanya #PorNuestroMar de Diagonal Mar, reconeguda amb el premio Solal Marketing Awards com la millor campaña de RSC

Aquest programa ha estat reconegut per l’International Council of Shopping Centers (ICSC) entre més de 30 candidatures

La iniciativa posa de manifest el compromís de Diagonal Mar amb el medi ambient, la importancia de conservar l’ecosistema marí i la implicació social

Solal Marketing Awards

Barcelona, 26 de setembre de 2019

Diagonal Mar, propietat d’un fons públic de DWS i gestionat per la consultora inmobiliària CBRE, ha estat reconegut amb el premi Solal Marketing Awards de l’ICSC (International Council of Shopping Centers) a la millor campanya d’Europa dins de la categoria de Responsabilitat Social Coporativa pel seu programa #PorNuestroMar. Aquests guardons internacionals agrupen i reconeixen cada any les millors iniciatives dsesenvolupades per centres comercials de tot el continent europeu.

La recentment reconeguda campanya va néixer amb el propòsit de sensibilitzar a la comunitat local sobre la importància de protegir l’ecosistema marí, concretament el del Mediterrani. Aquest programa contempla diferents iniciatives i projectes socials, com la neteja del litoral de Barcelona, el merchandasing sostenible juntament amb la reducció de plàstics d’un sol ús, l’espai infantil Un Mar de Jocs, el projecte SILMAR i el patrocini de l’Ultra Clean Marathon.

“Donada la nostra ubicació privilegiada al costat del mar, el nostre posicionament de marca es basa en l’estil de vida mediterrani. Aquest premi és molt important per Diagonal Mar, ja que ens anima a seguir demostrant el nostre compromís mediambiental amb l’entorn. La sostenibilitat, al costat de la digitalització, és una de les nostres línies estratègiques que avui s’han vist reconegudes a escala europea i reafirma el lideratge de Diagonal Mar com a centre comercial de referència”, destaca Óscar Bermúdez, director de màrqueting del centre comercial.

La protecció i neteja del litoral de Barcelona és una altra de les accions incloses en aquest programa. Per aquest motiu, Diagonal Mar juntament amb voluntaris d’empreses de la zona vinculades a l’associació Barcelona Fòrum District recullen centenars de quilos de residus anualment a les platges de la Mar Bella i Nova Mar Bella. Aquesta última edició ha comptat amb un 208% més de voluntaris que l’anterior.

Diagonal Mar considera necessari reduir dràsticament el consum de plàstics d’un sol ús i avançar-se a la normativa europea que entrarà en vigor el 2021. D’aquesta manera, durant 2018, el 75% dels establiments del centre ja va eliminar les bosses de plàstic, i les va substituir per les de paper o altres solucions més sostenibles. L’objectiu és que el 85% de les seves botigues només utilitzin bosses de materials alternatius a finals del 2019. De la mateixa manera, el centre treballa per reduir l’ús de palletes de plàstic per part dels restaurants. D’altra banda, el centre comercial disposa d’un marxandatge sostenible, com són les bosses de roba elaborades a partir de fibres de plàstic reciclades i altres elements promocionals que eviten al 100% l’ús de plàstics.

Els més petits de la casa també formen part del programa #PorNuestroMar amb la nova zona infantil gratuïta La Mar de Jocs. Es tracta del primer espai infantil creat en col·laboració amb la Federació Catalana de Vela per promoure la cura i respecte cap al medi ambient i fomentar la cultura de mar a través d’un ampli calendari d’activitats per als 1.500 nens que passen mensualment per aquesta zona construïda amb materials sostenibles.

El projecte SILMAR analitza la biodiversitat del mar, així com els impactes i pressions a la que està sotmès. Gràcies a diferents estacions de control submarines gestionades per la Fundació Mar, s’analitza l’estat de l’aigua segons diversos factors com la contaminació, la freqüentació humana, la pesca o el canvi climàtic. Diagonal Mar apadrina una de les 20 estacions que conformen la iniciativa, situada en zona de platges de Barcelona, concretament, a la platja de la Mar Bella

El patrocini de l’Ultra Clean Marathon és l’última de les accions incloses en aquesta campanya fins a la data. Una carrera dividida en vuit etapes en què els participants recullen residus mentre avancen per diferents espais naturals. Diagonal Mar ha patrocinat dues etapes que formen part del programa de la marató per conscienciar sobre la importància de conservar el medi ambient. Amb els residus recollits, i juntament amb l’Agència de Residus de Catalunya, es va dur a terme l’exposició Mar Viva al centre comercial.

Sobre Diagonal Mar Centre Comercial

Inaugurat el 20 de novembre de 2001, l’icònic Diagonal Mar, propietat d’un fons públic de DWS i gestionat per CBRE, primera companyia internacional de consultoria i serveis immobiliaris, és un dels centres comercials més grans de Catalunya, amb més de 90.000 m² de superfície total i compta amb més de 200 establiments dedicats a la moda, la restauració, l’oci i altres serveis. A més, ofereix 4.800 places d’aparcament totalment gratuïtes durant 3 hores. Recentment, el centre ha dut a terme un projecte de reforma i modernització per adaptar la seva oferta a les noves necessitats dels consumidors i tendències del sector.

Més informació: www.diagonalmarcentre.com

Contacte premsa

Tryptic Comunicació
diagonalmar@tryptic.net

Xavier Rieiro
María Luis