Notas de prensa

Humana recull nou tones de tèxtil usat a Diagonal Mar

Al llarg d’aquest any 2016 s’han recaptat 9.149kg de tèxtil, un 28% més respecte al mateix període de l’any anterior

contenedor-humana-diagonal

Barcelona, 24 d’octubre de 2016

Diagonal Mar i Humana Fundación Pueblo para Pueblo col·laboren des de fa un any i mig per a conscienciar i fomentar a tots els seus visitants sobre la importància de donar-li una segona oportunitat a les seves peces de roba mitjançant el reciclatge tèxtil. Durant aquest any (gener – setembre) s’han recaptat nou tones de roba suposant un increment del 28% respecte al mateix període de 2015. La previsió per aquest 2016 és superar les onze tones que es van donar al centre comercial al llarg de tot l’any passat.

Humana promou la protecció del medi ambient a través de la reutilització i reciclatge tèxtil. L’any passat es van instal·lar dos contenidors a la primera planta del pàrking del centre comercial Diagonal Mar, per a que tots els visitants puguin dipositar la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzin.

“Des de Diagonal Mar volem que els nostres clients tinguin un lloc per a dipositar la roba que no usin i donar-la a organitzacions que col·laborin en la millora del medi ambient i projectes socials. Per a nosaltres és molt important involucrar-nos amb accions mediambientals, col·laborar i ajudar a la conscienciació ciutadana sobre el reciclatge com hem fet al llarg de l’any amb diferents exposicions i activitats” declaren des del departament de màrqueting de Diagonal Mar.

“Afortunadament, cada vegada hi ha més consciència dels beneficis ambientals i socials que representa la correcta gestió dels tèxtils usats. Estem molt agraïts als clientes i visitants de Diagonal Mar per les seves donacions i, sobretot, al centre comercial per recolzar-nos. És important destacar que darrere de cada contenidor hi ha un treball intens de preparació per a la reutilització, amb la finalitat d’allargar la vida útil de les peces de roba per a donar-los un fi social”, afirma Jose Arrancudiaga, responsable de Recollida d’Humana a Catalunya.

Humana és una organització no governamental que des de 1987 promou la protecció del medi ambient a través de la reutilització tèxtil. L’organització disposa de 5.200 contenidors per les recollides de roba i calçat distribuïdes per les ciutats espanyoles de Madrid, Sevilla, Barcelona i Granada. A més, Humana porta a terme programes de cooperació a Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia. Actualment té 450 empleats i forma part de la Federació Humana People to People, que agrupa organitzacions de 32 països. Humana disposa a Catalunya de 1.465 contenidors que de gener a juny varen recollir 2.324 tones de tèxtil usat, un 14% més que en el mateix període de l’any passat.

 

Sobre Diagonal Mar Centre Comercial:

Inaugurat el 20 de novembre de 2001, Diagonal Mar, centre comercial gestionat per CBRE, és un dels més grans de Catalunya. Està situat al inici de la Diagonal, en una àrea moderna i en constant expansió, en el districte del 22@. Els seus fàcils accessos el converteixen en el centre comercial més accessible de Barcelona.

El centre comercial ha estat guardonat amb el certificat d’excel·lència de TripAdvisor 2015 i 2016 que premia l’excel·lència en la hospitalitat i que només s’atribueix a establiments que hagin obtingut sistemàticament bones opinions de viatgers en la web més gran de viatges del món.

Diagonal Mar disposa de més de 88.000 m2 de superfície total i té més de 200 establiments dedicats a la moda, restauració, oci i altres serveis. A més, ofereix 4.800 places d’aparcament totalment gratuïtes durant 3 hores.

El centre comerciat consta d’un espai d’oci i restauració al aire lliure “La Terrassa del Mar”. Inspirada en el Mediterrani, “La Terrassa del Mar s’obre a la gent de Barcelona: clients, veïns, treballadors de les torres d’oficines i als turistes dels hotels de la zona; un nou lloc de trobada per a compres, negocis i diversió obert a la ciutat i al mar.

www.diagonalmarcentre.com

Contacte premsa

Tryptic Comunicació
diagonalmar@tryptic.net

Xavier Rieiro
María Luis