Notas de prensa

Diagonal Mar reconegut per l’European Council of Shopping Places

El procés de remodelació del centre comercial iniciat el 2018 l'ha portat a rebre la "Commendation", la menció d'honor a la gala The Design Awards de l'European Council of Shopping Places en la categoria de Reformes

 

Barcelona, 25 de maig de 2023

Diagonal Mar, propietat de la gestora global d’inversions immobiliàries DWS, sent un dels projectes de desenvolupament urbà més destacats de Barcelona, ha estat guardonat amb la menció d’honor en la prestigiosa gala dels Premis de l’ECSP – European Council of Shopping Places– per les obres realitzades durant l’any 2018 en un centre comercial de més de 70.000 m2. El centre comercial està gestionat per CBRE.

Els premis del disseny “The Design Awards” són reconeguts a nivell internacional com un referent al treball, disseny, condicionament i remodelació als quals han estat sotmesos alguns centres comercials, premiant els projectes que fomenten la sostenibilitat i l’excel·lència en el desenvolupament urbà. Aquest reconeixement posa en relleu els esforços de Diagonal Mar en actualitzar l’edifici per donar-li un toc modern, millorant el customer experience del client juntament amb la implementació de pràctiques sostenibles i creació d’un entorn harmoniós que beneficia la comunitat i el medi ambient.

El projecte de remodelació de Diagonal Mar, iniciat el 2018, ha permès posicionar Diagonal Mar com el centre comercial de referència de la ciutat i com un dels més ben considerats a Espanya.

Les obres es van dur a terme amb l’objectiu de dotar d’un aire més modern, major dinamisme, lluminositat per generar un ambient càlid i natural.  Amb la reforma, es va reestructurar l’oferta comercial i de restauració de la tercera planta, juntament amb l’elaborada i icònica rotonda central totalment reformada, des de la primera fins a la tercera planta rodejada d’unes pantalles digitals envolupants marcades com una icona per a Diagonal Mar. A més, s’ha incorporat un nou lucernari a la part superior de la rotonda central que aporta llum natural a les tres plantes del centre comercial.

Des que s’iniciés el procés de remodelació de Diagonal Mar el 2018, s’han aplicat nombroses innovacions i estratègies sostenibles, incloent-hi la utilització de materials de construcció ecosostenibles, l’optimització de l’eficiència energètica, la incorporació de sistemes de reciclatge i la preservació d’àrees verdes per fomentar la biodiversitat com reflecteixen les últimes certificacions rebudes per BREEAM,  els qui després d’avaluar l’eficiència i el grau de sostenibilitat ambiental de Diagonal Mar li han atorgat les dues màximes puntuacions;  com “Outstanding” en la gestió i com a “Excellent” a l’edifici, així com la consolidació de moviments i accions de suport mediambiental, amb l’apadrinament i col·laboració amb el Projecte Silmar, i les noves àrees de joc infantil, construïdes com a element de sensibilització als més petits sobre la importància de cuidar el nostre entorn i el mar.

“Estem encantats de rebre aquesta menció d’honor en els Premis de l’ECSP“, va afirmar Nina Kavaliova, Gerent de Diagonal Mar.  “Aquest reconeixement és un testimoni del nostre compromís continu amb la sostenibilitat i l’excel·lència en el desenvolupament urbà. Ens enorgulleix haver reconvertit el nostre centre comercial en un lloc pròsper i sostenible que millora la qualitat de vida dels nostres residents i visitants”.

La menció d’ honor en els Premis de l’ ECSP destaca l’ èxit de Diagonal Mar en la creació d’ un projecte que combina la sostenibilitat amb la innovació arquitectònica i la planificació urbana. A més, ressalta l’enfocament integral de Diagonal Mar cap a la construcció de comunitats sostenibles i la seva contribució al desenvolupament urbà responsable.

 

Sobre els Premis Europeus de Disseny i desenvolupament:

Els Premis Europeus de Disseny i Desenvolupament reconeixen els espais comercials de nova creació i renovats/ampliats més destacats d’Europa. Des de 1977, aquests premis estan reconeguts com els més prestigiosos en l’ àmbit del sector immobiliari comercial europeu, ja que aporten visibilitat i reconeixement internacionals a tots els finalistes i guanyadors.

Contacte premsa

Tryptic Comunicació
diagonalmar@tryptic.net

Xavier Rieiro
María Luis