Notas de prensa

Diagonal Mar promou la neteja del fons marí en dues platges de Barcelona amb un total de 637 kg de residus recollits.

200 voluntaris han participat en la iniciativa a la Platja de la Mar Bella i Nova Mar Bella.

Amb aquesta acció el centre comercial posa de manifest el seu compromís amb el medi ambient, la importància de preservar l'ecosistema marí i la seva implicació social.

Diagonal mar promou la neteja del fons marí

Barcelona, 10 d’octubre de 2019

La quarta edició de neteja del fons marí que organitza Diagonal Mar, de la mà de l’associació Barcelona Fòrum District i Yotuba Barcelona, ha reunit 200 voluntaris, tots ells empleats de les empreses de la zona Fòrum. Els assistents han aconseguit recollir un total de 637 kg de residus, un 12.7% més que l’edició anterior en una jornada que s’ha celebrat avui, dijous 10 d’octubre, en les platges de Barcelona: la platja de la Mar Bella i la platja de la Nova Mar Bella. Els voluntaris s’han organitzat per equips on cada membre ha tingut una funció diferent: apneístes, nedadors i professionals amb kayak, paddle surf i suport a terra, han contribuït en la recollida de residus del fons marí.

En aquesta ocasió, els diferents equips han competit per dos premis: recollir el major nombre de residus del fons marí; i un segon premi que s’ha basat en elaborar una obra d’art amb els residus recollits.

Es tracta d’una col·laboració en la qual tots els implicats, comparteixen un mateix objectiu: promoure el compromís mediambiental i lluitar per mantenir el marlliure de residus i plàstics.

Durant la jornada ens han acompanyat diversos activistes i figures impulsores de moviments sostenibles i iniciatives basades en la preservació del medi ambient i que aposten per la reducció del consum de plàstics. Així mateix, també hem comptat amb la presència d’Eva Campos, consellera de Barcelona en Comú del Districte de Sant Martí, amant del medi ambient i defensora del nostre mar.

Aquesta acció s’inclou en el projecte #PelNostreMar que neix amb el propòsit de sensibilitzar a la comunitat local sobre la importància de protegir l’ecosistema marí, concretament, el Mediterrani. El programa contempla, a més d’aquesta, altres iniciatives com el material promocional del centre comercial, elaborat amb materials reciclats i evitant l’ús de plàstics, el nou espai infantil Una Mar de Jocs, el projecte SILMAR amb la posada en marxa de la primera estació que analitza la qualitat de les aigües en la zona de platges de Barcelona i diversos patrocinis d’activitats vinculades a la conservació del planeta.

Aquesta iniciativa ha estat recentment reconeguda com la Millor Campanya de RSC amb un Solal Markting Awards del ICSC (International Council of Shopping Centers), competint amb més de 30 candidatures desenvolupades per centres comercials de tot el continent europeu.

Sobre Diagonal Mar Centre Comercial

Inaugurat el 20 de novembre de 2001, l’icònic Diagonal Mar, propietat d’un fons públic de DWS i gestionat per CBRE, primera companyia internacional de consultoria i serveis immobiliaris, és un dels centres comercials més grans de Catalunya, amb més de 90.000 m2 de superfície total i compta amb més de 200 establiments dedicats a moda, restauració, oci i altres serveis. A més, ofereix 4.800 places d’aparcament totalment gratuïtes durant 3 hores. Recentment, el centre ha dut a terme un projecte de reforma i modernització per a adaptar la seva oferta a les noves necessitats dels consumidors i tendències del sector.

Més informació: www.diagonalmarcentre.com

Contacte premsa

Tryptic Comunicació
diagonalmar@tryptic.net

Xavier Rieiro
María Luis