Notas de prensa

Diagonal Mar, pioner en promoure una iniciativa de retorn d’envasos

El centre comercial premia als seus visitants per reciclar ampolles de plàstic amb punts canviables per ampolles reutilitzables i targetes regal

Barcelona, 2 de març 2020

Actualment, els residus que es troben amb major freqüència en el fons marí, les superfícies dels nostres mars, aixía com la vora del mar i les platges, són envasos de plàstic. Per això, Diagonal Mar, com a centre pioner en la conscienciació de la reducció de plàstics d’un sol ús i protecció de l’ecosistema marí, posa en marxa la campanya ‘Si reciclem, tots guanyem!’. Una acció innovadora que té com a objectiu fomentar el reciclatge de les ampolles de plàstic buides i minimitzar així l’impacte enfront de l’entorn.

Del 2 al 31 de març, a la rotonda central de Diagonal Mar, s’instal·laran dues màquines amb sistema de retorn d’envasos. A través d’aquestes, els visitants podran dipositar les ampolles de plàstic a canvi de cupons que es podran acumular i ser canviats per diferents premis.

Per cada ampolla els participants obtindran 1 punt. Aquells usuaris que acumulin de 100 a 200 punts els podran canviar per targetes regal que es recarregaran per l’equivalent a 0,10 € cada punt, amb un valor màxim de 20€. Els que aconsegueixin entre 50 i 99 punts els podran canviar una ampolla reutilitzable. El període per a canviar els punts per premis serà de l’1 fins al 15 d’abril al punt d’informació de Diagonal Mar.

Per a donar suport a aquesta acció, Diagonal Mar instal·larà dues lones publicitàries sostenibles. Aquestes ajudaran a combatre la contaminació atmosfèrica perquè la seva composició permet que absorbeixin les partícules contaminants en l’ambient millorant la qualitat de l’aire de Barcelona. En concret, les que se situaran al centre comercial absorbiran la mateixa pol·lució que 80 arbres adults. Seran les primeres lones publicitàries sostenibles que s’instal·len a la ciutat.

Així mateix, el centre comercial desenvolupa programes per a sensibilitzar a la comunitat local sobre la importància de protegir l’ecosistema marí, en concret, el mar Mediterrani. Exemple d’això són les iniciatives dutes a terme a la platja de la Mar Bella, a Barcelona, incloses en el programa #PelNostreMar. Accions com la neteja del fons marí o la col·laboració amb la Fundació Mar en el projecte SILMAR, que analitza i estudia l’estat i la qualitat de l’aigua de la zona de platges a la ciutat.

Sobre Diagonal Mar Centre Comercial

Inaugurat el 20 de novembre de 2001, l’icònic Diagonal Mar, propietat d’un fons públic de DWS i gestionat per CBRE, primera companyia internacional de consultoria i serveis immobiliaris, és un dels centres comercials més grans de Catalunya, amb més de 90.000 m² de superfície total i compta amb més de 200 establiments dedicats a la moda, la restauració, l’oci i altres serveis. A més, ofereix 4.800 places d’aparcament totalment gratuïtes durant 3 hores. Recentment, el centre ha dut a terme un projecte de reforma i modernització per adaptar la seva oferta a les noves necessitats dels consumidors i tendències del sector.

Més informació: www.diagonalmarcentre.com

Contacte de premsa:

Edelman Barcelona

Tel.: +34 93 488 12 90

diagonalmar@edelman.com

 

Contacte premsa

Tryptic Comunicació
diagonalmar@tryptic.net

Xavier Rieiro
María Luis