Notas de prensa

Diagonal Mar organitza la 5ª edició de neteja del fons marí #PelNostreMar amb la col·laboració de Yotuba Barcelona i Barcelona Forum District

L'actuació #PelNostreMar 2021 ha permès recollir en 1 h un total de 510 Kg de residus del fons marí

Un centenar de voluntaris s'han concentrat a la platja de la Mar Bella de Barcelona

Barcelona 08 de novembre de 2021

El centre comercial Diagonal Mar ha organitzat aquest passat divendres la 5a edició de #PelNostreMar – un concurs anual per netejar el fons marí – a la platja de la Mar Bella de  Barcelona, que s’ha convertit en l’escenari on un centenar de voluntaris s’han llançat al mar i han netejat el fons marins de la platja amb l’objectiu de:

Promoure el compromís ambiental
Lluitar per mantenir el mar lliure de residus i plàstics

En aquesta cinquena edició de #PelNostreMar s’ha comptat amb la presència de la Sra. Eva Campos -Consellera de Medi Ambient del districte de Sant Martí- on voluntaris agrupats en equips, han dut a terme la neteja del fons marí que organitza anualment el centre comercial Diagonal Mar, juntament amb l’associació Barcelona Forum District i Yotuba Barcelona.  Tots els voluntaris són empleats d’empreses de la zona del Fòrum  i junts, han aconseguit recollir mitja tona -510 kg- de residus en 1 h.

L’acció #PelNostreMar, està promoguda anualment per Diagonal Mar per conscienciar la comunitat local de la importància de protegir l’ecosistema marí -en aquest cas, el  mar Mediterrani.

Dinàmiques de la competició

Els voluntaris, dividits en equips, han tingut 60 minuts per retirar el màxim de residus  possible del fons del mar. En els equips hi ha un apneista professional i un equip de busseig, juntament amb els participants que realitzen paddle surf,   caiac i personal de terra.  L’equip guanyador serà el que aconsegueixi recollir la major quantitat de residus.

Els nedadors surten pel seu carril i les paddles Surf també, fins al punt on s’han localitzat els apneistes i l’snorkeling.   Aquests donaran el residu als nedadors o paddles per portar-lo a terra. Allà els assistents de terra ajudaran a retirar els residus del mar i portar-los a la zona de cada equip.

Les xifres de la 4a edició i 5a edició #PorNuestroMar

Aquesta 5ª edició ha permès al centenar de voluntaris recollir 510 kg en 1 h. En la 4ª edició celebrada el passat 2019, va comptar amb 200 voluntaris i va aconseguir eliminar més de 637 kg de residus del fons marí situat a les platges de la Mar Bella de Barcelona.

Diagonal Mar, una aposta ferma pel medi ambient #PorNuestroMar premi

Aquest projecte posa de manifest el ferm compromís de Diagonal Mar amb el medi ambient i té com a objectiu conscienciar sobre la importància de contribuir a protegir la salut dels nostres mars i oceans i preservar l’ecosistema marí.

Objectius compartits en la iniciativa #PelNostreMar de Diagonal Mar, reconeguda el 2019 amb els Premis Solal màrqueting com la millor campanya de RSC realitzada a centres comercials que promou la protecció i neteja del litoral barceloní.

Contacte premsa

Tryptic Comunicació
diagonalmar@tryptic.net

Xavier Rieiro
María Luis