Notas de prensa

Diagonal Mar, finalista als BREEAM AWARDS 2024

El centre comercial ha estat reconegut per la seva excel·lència en la sostenibilitat en la categoria Best BREEAM In-Use non-residential Building

Barcelona, 12 de juny de 2024

El centre comercial Diagonal Mar, gestionat per CBRE ha estat nominat finalista en els prestigiosos BREEAM Awards 2024, en la categoria “Best BREEAM In-Use | non-residential building”. Aquest reconeixement subratlla el ferm compromís de Diagonal Mar amb la sostenibilitat i l’eficiència energètica, tant en l’operativa diària del Centre Comercial, com en el seu impacte en la Comunitat local.

El BREEAM (mètode d’avaluació i certificació líder a nivell mundial) és la metodologia de construcció sostenible de referència al món i reconeix aquells edificis que destaquen en el seu disseny, construcció i operativa, minimitzant el seu impacte ambiental. Diagonal Mar ha obtingut una qualificació “Excel·lent” en la seva certificació BREEAM In-Use destacant pel seu eficient ús energètic i d’aigua, així com la implementació de diverses polítiques i procediments interns encaminats a aconseguir una millor gestió de residus i un ferm compromís amb importants accions d’ESG.

La inclusió de Diagonal Mar als BREEAM Awards 2024 posa de manifest la bona feina feta durant els darrers anys per adaptar tècnicament el centre comercial a les necessitats mediambientals, tot això amb l’important repte de contribuir a la disminució de la petjada de carboni. Per a això, el centre ha implementat diverses mesures dirigides a reduir l’impacte, com la instal·lació de sistemes d’il·luminació LED d’alta eficiència, la utilització d’energies renovables i l’adopció d’estratègies d’estalvi d’aigua. A més de la promoció de la mobilitat sostenible i la participació en diverses iniciatives socials i d’inclusió en col·laboració amb entitats locals. Destacar com a eixos estratègics d’aquest compromís els esforços i recursos destinats diàriament a una correcta gestió dels residus i la instal·lació de plaques fotovoltaiques.

Sonia Contreras, gerent de Diagonal Mar ha expressat el seu entusiasme davant la recent notícia: “És un honor per a nosaltres ser finalistes als BREEAM Awards 2024. Aquest reconeixement reflecteix el compromís i la dedicació de tot l’equip de Diagonal Mar amb la sostenibilitat. Ens sentim orgullosos d’aquest assoliment i seguirem treballant per disminuir la nostra empremta i contribuir en un futur més sostenible, el nostre compromís és ferm i seguirem garantint un major confort i salut per a qui visiti o treballi al Centre”.

Diagonal Mar ha demostrat el seu compromís amb la sostenibilitat a través d’una política d’ESG robusta i consolidada durant més d’una dècada. Algunes de les seves iniciatives són: la contribució al Projecte Silmar, la recollida anual de residus marins, borsa de treball en col·laboració amb la Fundació Trinijove, reducció de l’estimulació sensorial al CC per facilitar la visita de persones amb TEA.

Sobre BREEAM®

BREEAM, Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology, és el mètode d’avaluació i certificació de la sostenibilitat en l’edificació més avançat i líder a nivell mundial. Des de la seva creació el 1990, ha certificat nombrosos projectes, adaptant els seus estàndards a diferents països. A Espanya, BREEAM® ES, en col·laboració amb ITG, garanteix la proximitat i agilitat en la certificació d’edificis, i es van fer altres certificacions internacionals.

Contacte premsa

Tryptic Comunicació
diagonalmar@tryptic.net

Xavier Rieiro
María Luis