Notas de prensa

Diagonal Mar celebra el Dia de la Dona amb una multitudinària campanya de donació de sang

La crida i campanya de donació de sang realitzada aquesta setmana a Diagonal Mar permetran que més de 280 persones es beneficiïn de productes sanguinis de qualitat

Barcelona, 10 de març de 2023

Diagonal Mar, gestionat per CBRE, ha presentat els exitosos resultats obtinguts durant la campanya de donació de sang realitzada aquesta setmana en col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits fruit de la jornada que va tenir lloc al centre comercial el passat 8 de març per tal de conscienciar la societat sobre la  necessitat de disposar de sang i productes sanguinis amb els quals salvar milions de vides cada dia i contribuir a la millora de la salut i qualitat de vida de molts pacients.

El centre comercial, va voler sumar-se com ja és habitual, a la crida feta pel Banc de Sang i Teixits davant l’escassetat i el constant descens de les reserves de productes sanguinis – cada vegada més demandats-, i va cedir un espai al centre comercial perquè els visitants i veïns del centre disposessin d’un punt de referència proper i segur en el qual poder contribuir en la campanya de  donació.

El passat 8 de Març, el centre comercial va acollir 95 persones que van reservar la seva cita a través de https://donarsang.gencat.cat/es/quiero-donar/cita/recogida/poblacion//11348/barcelona/08-03-2023/ per donar Sang, de les quals 78 van poder fer efectiva la seva donació i contribuir amb la causa. De la totalitat de les donacions efectuades, un 20% ho van fer per primera vegada.   Després de l’anàlisi de les dades proporcionades pel Banc de Sang i teixits, cal destacar la proporció de participació de dones en la donació, un 66% enfront de la d’homes que va ser d’un 33%. També les franges d’edat, on van predominar amb un 51 % donants d’entre 34 a 54 anys i un 28 % joves d’entre 18 i 34 anys, el 21 % restant va estar format per donants majors de 55 anys.  Gràcies al compromís de Diagonal Mar amb el Banc de Sang i Teixits i a totes les persones que van formar part de la campanya, 285 pacients podran beneficiar-se de les donacions realitzades per voluntaris de manera desinteressada i totalment altruista per millorar la qualitat de vida de persones que sense aquests productes sanguinis veurien la seva salut en perill.

La gerent de Diagonal Mar, Nina Kavaliova ha expressat després de conèixer els resultats obtinguts en la campanya de donació de Sang: “Estem impressionats per la gran acollida i participació que ha tingut aquesta campanya realitzada en col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits. Per a nosaltres és molt important que en una data tan assenyalada com ho és el dia de la Dona, els resultats hagin estat tan espectaculars.  No podem sinó agrair a tots els participants pel seu compromís cap a una acció tan desinteressada i alhora tan rellevant que permet salvar milions de vides a diari. Sens dubte, la relació i compromís de Diagonal Mar amb el Banc de Sang i Teixits, està en el nostre present i futur.”

Les reserves de sang estan per sota dels nivells habituals, les transfusions s’han incrementat en un 10 % i són necessàries 1.100 donacions diàries per poder fer front a les prop de 200 persones que precisen sang cada dia.

Contacte premsa

Tryptic Comunicació
diagonalmar@tryptic.net

Xavier Rieiro
María Luis