Notas de prensa

Diagonal Mar acull la primavera amb art

El centre comercial de referència de Barcelona presenta una impressionant sèrie de murals únics i replets de color, creats pels artistes locals Rubén Córdoba i Albert Aran

Diagonal Mar ha posat en marxa un projecte amb la Productora Cultural Arkham Studio i treballa amb altres ens locals per tal d’apropar la cultura, l'art i promoure el talent local

Mural de Albert Aran

Barcelona, 6 d’ abril de 2023

El Centre Comercial Diagonal Mar, gestionat per CBRE, ha donat la benvinguda a la primavera sorprenent els visitants amb una sèrie d’impressionants murals d’art urbà creats per artistes locals en col·laboració amb la productora cultural Arkham Studio.  L’exhibició d’art en viu va tenir lloc durant aquestes últimes setmanes i va culminar el passat divendres, amb la presentació i inauguració oficial de les obres creades per Rubén Córdoba i Albert Arán.

Des que Diagonal Mar va iniciar la seva col·laboració amb la productora el passat any s’han dut a terme diverses exposicions culturals, consolidant el centre comercial com un espai de creació i promoció de l’art per a alguns dels artistes de la productora.  El projecte de futur de Diagonal Mar és continuar apostant per promoure el talent local i preveu realitzar noves mostres d’art en els propers mesos.

Els murals, ubicats en diversos aparadors de Diagonal Mar, proporcionen una experiència visual emocionant per als visitants i s’han dissenyat amb l’objectiu de donar la benvinguda a la primavera. Els murals estan plens de vibrants colors i dissenys únics que reflecteixen la cultura i la història de la ciutat.  Els artistes, que han participat en aquesta exhibició són alguns dels més talentosos de la ciutat, i han estat seleccionats acuradament perquè reflecteixin la diversitat i la creativitat de la comunitat local sense deixar de banda la filosofia i cultura mediterrània del centre comercial, per la seva banda, han volgut traslladar la seva visió a través dels seus murals:

 

Rubén Córdoba

Interpel·la la creativitat de l’espectador de manera proactiva amb la seva obra “Poesofia Visual”, on no-llenguatge basat en l’equilibri entre la figuració mínima i essencial per suggerir un significat o idea, combinat amb el just grau d’abstracció perquè sigui l’espectador el qui acabi de donar sentit (o no) a la seva obra.

 

Albert Aran

Ofereix una obra realista, “Sortim a veure el mar quan cau el sol” és un mural de 4,35 x 5,10 m que representa el front marítim de la ciutat, a partir d’alguns dels seus elements característics, com els espigons amb els blocs de formigó cúbic, els passos de zebra, les palmeres o els fanals.


“Estem molt emocionats de donar la benvinguda a aquests murals d’art urbà al Centre Comercial Diagonal Mar”, ha declarat Nina Kavaliova Gerent del centre comercial.  I ha afegit “Aquesta exhibició és una forma excepcional d’oferir una experiència de compra única per als nostres visitants. Els murals són una addició meravellosa a l’ambient vibrant del centre comercial i esperem que inspirin a tots els que els vegin “.

L’exhibició, que estarà al Centre Comercial Diagonal Mar durant els pròxims mesos, permetrà als visitants gaudir-ne de forma gratuïta. Amb aquesta nova exposició, el centre comercial referma el seu compromís amb l’entorn com a espai dinamitzador de la cultura i juntament amb els artistes de la productora cultural Arkham Studio esperen inspirar els visitants i proporcionar un espai emocionant per a la creativitat i la cultura local com ja ha fet en altres ocasions, on els artistes han trobat al centre comercial,  un llenç en blanc en el qual poder expressar el seu art a través de creacions úniques.

Sobre els artistes:

Rubén Córdoba és Disonyando director d’art i disseny, i cofundador de l’estudi d’animació Kotoc de Barcelona. La seva trajectòria professional de més de 20 anys en la creació artística de variants com escultura, art digital, pintura, poesia i música… l’ha convençut que la creativitat és una capacitat potencialment latent en tot ésser humà, i que ens fa més lliures i conscients.

Albert Aran amb una doble titulació en belles arts i disseny gràfic i formació complementària en Història de l’Art, realitza projectes com il·lustrador i de pintura sobre fusta, de mitjà i gran format. Ha participat en mostres de pintura mural i realitzat peces de gran format en projectes diversos.

Contacte premsa

Tryptic Comunicació
diagonalmar@tryptic.net

Xavier Rieiro
María Luis